Zašto vaša sledeće putovanje treba da bude – zimovanje u Bugarskoj


Razno / понедељак, јануар 1st, 2018

Ako ste već počeli da se mirite sa tim da nema putovanja za vas do sledećeg leta, trebalo bi da još jednom preispitate svoju odluku – zimovanje u Bugarskoj biće sjajno rešenje za zimski predah, ali i odličan provod, bez obzira na to da li ste skijaš ili ne. Tome ćemo samo dodati da, ako ste već čuli da je kod naših suseda jeftino, treba da proverite cene: bićete oduševljeni!

Jeftino putovanje

Prvo i prvo, najvažnije, zimovanje u Bugarskoj neće vas mnogo koštati. Ako pronađete neku first ili last minute ponudu, možemo slobodno da kažemo da ovo putovanje kućni budžet maltene neće ni osetiti.

Naime, aranžmani u ovoj zemlji zaista su povoljni i izuzetno prilagodljivi našem džepu. Tome takođe treba dodati da Bugari zaista vode računa o smeštaju, te da njihovi hoteli pružaju zaista udoban boravak.

I ne samo to: zimovanje u Bugarskoj možete uplatiti i kao polupansion, dok za ručak možete jesti po restoranima, jer su cene zaista smešna, a hrana vrlo ukusna (i slična našoj). Možete se, ukoliko vam to više odgovara, rešiti i za apartmanski smeštaj – sve imate u ponudi, a možete biti sigurni da će vas sačekati vrhunska udobnost, i to zaista za male pare.

Odmor na čistom vazduhu

Borovec i Bansko glavne su destinacije za zimovanje u Bugarskoj, a njih pre svega odlikuje čist vazduh i nestvarna priroda. Tako na snegu možete boraviti čitavog dana, a kada vam dosadi, možete se osvežiti u spa centrima, bazenima ili teretani.

Ove dodatke ima svaki hotel i oni su uračunati u cenu smeštaja, pa tako svaki dan možete uživati u sauni ili plivanju u bazenu, dok kroz staklene zidove posmatrate kako pada sneg. Idealno i opuštajuće!

Odlične staze za skijaše

Još jedan razlog zbog kog se evropski turisti mahom odlučuju za zimovanje u Bugarskoj jesu staze koje su pod snegom čak 4 meseca u toku sezone. Tako nije retkost da mnogobrojni skijaši dolaze dva puta, na početku i na kraju sezone, kako bi uživali u čarima sjajnih staza u ovoj zemlji.

Ako ne skijate, imamo vesti i za vas: u Bugarskoj možete pohađati školu skijanja po veoma povoljnim cenama, a kad vam jednom ovaj sport uđe pod kožu, shvatićete koliko ste do sada propuštali!

Lud noćni provod ili porodični odmor?

Šta god da želite od ova dva, zimovanje u Bugarskoj vam može ponuditi.

S jedne strane, tu su noćni klubovi koji pružaju zaista nezaboravan provod mladima iz cele Evrope, ali i sveta. Ovde je piće veoma jeftino, te izlazak u grad u bugarskim ski centrima vaš novčanik neće ni osetiti, a pritom ćete se sjajno provesti.

Sa druge strane, Borovec i Bansko idealne su destinacije i za porodice, bilo sa malom ili velikom decom. Svi zajedno mogu uživati u skijanju i sankanju (ili pak prema potrebi posećivati školu skijanja). Već smo pomenuli da su restorani izuzetno jeftini, te će zajednički obroci biti pravo uživanje, a svi hoteli imaju u svojoj ponudi i zabavu za klince u toku koje će roditelji moći da se odmore.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *