Sportski rančevi nikada nisu out


Razno / среда, јануар 8th, 2020

Putovanja predstavljaju avanturu koja donosi mnogo lepih iskustava, novih znanja i upoznavanje sa drugim kulturama i zemljama. Pre samog puta potrebno je odvojiti stvari koje će vam biti neophodne tokom puta i spakovati ih u odgovarajući prtljag. Pored klasičnih kofera i torbi, kofera i torbi na točkiće potrebštine za putovanje se mogu spakovati  i u sportske rančeve. 

Sportski rančevi i putovanje

Bilo da putujete na kraći ili duži odmor sportski rančevi mogu biti idealan način da se spakujete u njega. Za kraća putovanja možete koristiti male rančeve, a za duža srednje i veće sportske rančeve. Sve više ljudi, pogotovo mladih, se odlučuje da sve što nose na put nose na svojim ledjima u velikim sportskim rančevima. 

 

Veliki sportski rančevi 

Veliki sportski rančevi su idealni da sve što ste poneli stavite na ledja i putujete slobodnih ruku bez da vučete ili teglite kofere i torbe. Veliki sportski rančevi su multipraktični i imaju kapacitet od 30 do 50 litara. Mogu se koristiti za različita putovanja – more, planina, po gradovima ili za izlete u prirodi,… Mobilnost koju omogućavaju ovih rančevi je velika jer su vam ruke slobodne i lakše možete fotografisati okolinu, držati mapu grada, potrčati ako treba,… Korisno je spakovati se u njih kada se koriste različita prevozna sredstava i više puta menja smeštaj. Ovakvi rančevi imaju veliki broj dzepova i pregrada pa je mnogo lakše organizovati stvari koje nosite. 

 

Mana sportskih rančeva većih dimenzija može biti jedino što vam se neka garberoba može izgužvati jer je prilikom pakovanja u ranac preporuka da se garderoba urola. I naravno, težina ranca može nekima biti otežavajući faktor ukoliko imaju problema za kičmom.

 

Mali sportski rančevi 

Rančevi manjeg kapaciteta spadaju u male sportske rančeve i oni su izuzetno praktični za kraća putovanja. Odlazak na izlet ili putovanje od dva-tri dana sa malim rancem je veoma korisno. Posebno je koristan ako se odlučite sa kratki city break u nekom evropskom gradu i želite da putujete low cost avio kompanijom koje uz najjeftiniju i najpovoljniju cenu podrazumeva upravo putovanje sa malom torbom koja može da stane ispod sedišta u avionu. 

 

Važne karakteristike rančeva

Bez obzira na dimenzije ranca najvažnije je da bude udoban. Udobnost ranca zavisi od naramenica i važno je da se one mogu podešavati i prilagoditi osobi koja ga nosi. Važno je da ranac bude anatomski tj. da ima podesive naramenice i dodatne kaiševe da bi se teret rasporedio. Sportski rančevi su najčešće napravljeni od vodootpornog materijala koji obezbedjuje da stvari u njemu  ostanu suve. Ovo je posebno važno kada se na put nose tehničke stvari kao što su fotoaparat, tablet, laptop, zvučnik,… Pre kupovine sportskog ranca treba da ga isprobate i proverite da li odgovara vašoj gradji. 

 

Zaključak je da su veliki sportski rančevi odlični za put sa više destinacija, kada se menja smeštaj,  koriste različita prevozna sredstava a mali rančevi su odlični za kraća putovanja tj. izlete i vikend putovanja. U svakom slučaju sportski rančevi nam pružaju veću pokretljivost prilikom putovanja. Sa rancem na ledjima uživajte u gradovima, pejzažima i predelima, kao i u različitim kulturama praveći selfije slobodno i lako uz slobodne ruke.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *