Sportisti i njihove pripreme


Vesti / субота, октобар 6th, 2018

Malo ko zna kakav je zaista život sportiste. Uspesima mnogih naših sportista svi se hvalimo.cela nacija ponosi se medalja sa prvenstava u košarci, vaterpolo, pobedama Novaka Đokovića svi se radujemo, a malo ko od nas zapravo zna šta su sve oni radili kako bi to tog uspeha stigli. O tome se najbolje svedoči kada za malo izmekne zlatno odličje, kada se Novak povredi u polufinalu ili kada izmakne bronza u poslednjoj stotinki trke. I sportisi su ljudi od krvi i mesa. Ulažu vreme, napor, trude se, rade, odriču se mnogo toga zarad uspeha, a na kraj se sav trud i rad isplati.

Koliko puta vam je palo na pamet blago spostistima, oni imaju letnje i zimske pripreme, oni odlaze u luksuzan smeštaj, provode se na planini ili na jezeru, uživaju i briga ih za sve? Pa da li je to baš tako? Pripreme su posebno važne za svakog sposrtistu. Beg od svakodnevice, naporni treninzi, smišljanje strategija i taktika, uvežbavanje dogovorenih tehnika samo su neke od stvari koje idu zajedno sa pripremama. Odvajanje od porodice, karantin i još mnogo što šta mora da se prođe da bi željeni rezultat došao. A kada se dostigne cilj, e onda se svi radujemo i ponosimo zlatnim momcima, devojkama, juniorima…

Odlasci na pripreme obavezni su za svakog sportistu. Poseban ritam treniranja, osećaj pripadnosti ekipi, ali i anegdote iz svlačionice, sa terena, iz hotela ili apartmana sastavni su deo svakih priprema. Mnogi timovi kada odlaze na pripreme radije biraju smeštaj u lux apartmanima, jer su brojne prednosti koje omogućavaju apartmani. Beograd je često destinacija na kojoj se mnogi sportisti iz regiona pripremaju. Osim što ima adekvatnih terena za pripremanje, za individualne sportove naša prestonica je odličan izbor. Kada je u pitanju stan na dan centar Beograda će vam ponuditi najbolje i veoma povoljne apartmane, a ni ostale lokacije u gradu ne zaostaju sa ponudom. Takođe, mnogo što šta naša prestonica može da ponudi sportistima iz regiona, pa i iz Evrope.

Gde borave sportisti kada su na pripremama?

Nacionalni timovi uvek radije odsedaju u hotelima, ali to nekada nije slučaj sa individualnim sportistima. Kada sportisti borave u luks apartmanima, onda je to spas i za njih i za domaćine. Naime, apartmani Beograd na taj način mogu da naprave dogovor sa timom koji dolazi na pripreme da se smeštaj u istom periodu svake godine samo njima obezbeđuje. Takođe, obezbeđeni su mir i tišina, ali i komfor i osećaj da su zajedno u nekom izdvojenom prostoru po njihovom ukusu. Kada su individualci u pitanju, apartmani Beograd su idealno rešenje. Dva, tri, pet dana, zavisi od trajanja priprema ili trajanja takmičenja, odlična je prilika da se iskoristi ova ponuda koja je sve popularnija u našoj prestonici.

Mnogi sportisti su saglasni da je bolje boraviti u apartmanima, jer se članovi ekipe više zbliže, a kada luks apartmani u pitanju, individualni sportisti uvek mogu da izaberu po sopstvenoj želji smeštaj. Ima i onih sportista koji dolaze u naš glavni grad samo na nekoliko sati, pa im u takvim slučajevima više odgovaraju apartmani. Beograd je postao domaćin ne samo za strance, već i za naše ljude koji žive i rade u inostranstvu, pa makar njihov boravak u Srbiji trajao samo nekoliko sati ili svega jedan dan, uvek se može naći luksuzni smeštaj za svakog i po svačijoj želji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *