Špijuniranje – šala ili ozbiljna namera?


Zanimljivo / петак, јул 20th, 2018

Jeste li nekada pomislili da biste voleli da saznate šta vaša devojka priča svojim drugaricama o vama? Koliko puta vam je palo na pamet da je vaš suprug otišao negde, a da vam je rekao da je otišao sa drugarima? Ili ste se zapitali kakvo mišljenje vaši zaposleni imaju o vama?

Nekada upravo znatiželja čoveku ne da mira. Nekada postoje osnovane sumnje, a nekada radoznalost natera ljude da urade nešto za šta nikada ne bi ni pomislili. U našem narodu se kaže da često muka natera čoveka da uradi nešto što inače ne bi, ali…

Ali i ljubomora natera žene da prisluškuju muškarce, sumnja natera muškarce da prate svoje supruge i slično. Nažalost, danas je veoma lako ući u nečiji trag, a uz pomoć tehnologije u svakom trenutku možete znati gde se osoba koja vas zanima nalazi i sa kim je. A sve to, uz pomoć špijunske opreme.

Razlozi zašto neko pada u iskušenje da kupi špijunsku opremu su očigledni, ali postoji i nekoliko stvari koje bi trebalo obavezno da znate ako se usudite da nekoga pratite. Špijuniranje je zabranjenom zakonom, a samim tim je i kažnjivo. Takođe, priluškivanje može da se spreči blokiranjem signala, a za to se koriste ometači špijunske opreme. Ako niste uznali, ometači špijunske opreme kupuju se u radnjama gde se i oprema za prisluškivanje nabavlja, a kako se koristi možete da saznate i od osoba koje bave njihovom prodajom.

Prisluškivači i ometači špijunske opreme

S obzirom na to da je danas veoma lako pribaviti špijunsku opremu, jasno je da je njihova cena na tržištu veoma povoljna, pa zbog toga se mnogi odlučuju da je kupe. Ako uzmemo u obzir cene prisluškivača koji se mogu kupiti i za nekih 2500 dinara, jasno vam je zbog čega se danas mnogi odlučuju za ovaj način špijunaže. Takođe, danas nema pravila kada su kupci u pitanju, pa neki kupuju špijunsku opremu i po ceni od nekoliko desetina, pa i stotina evra, ali naravno cena zavisi od namene, funkcije i modela, kao i želje potrošača.

Kada su ometači špijunske opreme u pitanju, kao i prisluškivači, imaju različitu cenu, a ona zavisi od nekoliko faktora. Važno je napomenuti da su ometači špijunske opreme malih dimenzija i da se, kao i špijunska oprema, lako koriste i mogu se nabaviti na istom mestu gde i prisluškivači. Još jedna napomena, ako ne želite da prijavite osobu koja vas špijunira, a želite da joj doskočite i da joj poremetite prisluškivanje, onda su ometači špijunske opreme pravo rešenje.

Možete čak i igrati igru sa osobom koja vas posmatra, pa da je naterate da se otkrije sama, a sve uz pomoć ometača i nadmudrivanja. Signal možete da blokirate, a kroz šalu možete da provučete priču o prisluškivanju kako biste potvrdili sopstvene sumnje. Ako pak smatrate da ste meta prisluškivanja i da postoje ozbiljne namere kako bi se ugrozila vaša lična bezbednost, onda se sa takvim stvarima nije šaliti i zbog toga prijavite nadležnim organima osobu na koju sumnjate, jer što je sigurno, sigurno je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *