Saveti prilikom odabira rančeva za školarce


Život / петак, јун 29th, 2018

Opremiti dete za školu nije jednostavno. Potrebno je razmišljati o mnogim stvarima. Verovatno jedna od najvažnijih elemenata jeste ranac za školu. Pribor i ostale sitnice je mnogo lakše izabrati i prosto ako pogrešite, lako ćete tu grešku ispraviti. Međtuim, ne smete praviti greške kada je odabir rančeva za školu, bilo da se radi o rančevima za devojčice ili o rančevima za dečake.

Kriterijumi su isti, pošto pre svega treba da birate kvalitet, a ne dizajn. Dizajn i oblik ranca dolazi tek na kraju. Ono što zapravo želimo da kažemo jeste da je kvalitet ranca jednako važan i kada su u pitanju i rančevi za dečake i rančevi za devojčice, što je potpuno i jasno. Tek kada ispoštujete određene osnovne kriterijume, tek onda možete da birate i rančeve za školu koji su na neki način prilagođeni devojčicama ili rančeve za dečake.

Kakvog oblika treba da bude ranac?

Postoji jedno univerzalno pravilo koje bi trebalo da primenjujete kada birate rančeve za školu. Dakle, treba da ga prilagodite školarcima, njihovoj visini i konstituciji tela. Neko je naravno više razvijen, neko manje i upravo na to morate da obratite pažnju. Međutim, to je ono što i sami znate, ali evo jednog preciznijeg saveta kada birate rančeve za školu. Dakle, birajte rančeve za školu, čije dno ne prelazi struk školarca. Sam vrh rančeva za školu treba da bude ispod ramena. Dakle, to je osnovno pravilo koje morate da poštujete kada birate rančeve za školu. Ukoliko se ovog principa pridržavate, onda možete da razmišljate dalje o samom obliku ranca. Da li će to biti ranac za školu okruglog, kockastog ili nekog drugog oblika sasvim je svejedno. To na kraju zavisi od vaših želja, ali i od želja vašeg deteta.

Ranac za školu treba da bude funkcionalan

Ranac za školu treba da bude funkcionalan, pored toga što je kvalitetan. Nemojte da birate previše komplikovane rančeve za školu, one koji se specijalno zatvaraju. Tu je veoma važna jednostavnost. Vaši školarci žele ranac za školu, koji će moći da otvore na jednostavan način, da se spakuju takođe na jednostavan način. Sve što će im otežati samu proceduru pakovanja, njima se to neće dopasti. Zbog toga procedura otvaranja ranca za školu mora da bude jednostavna. Takođe, vrlo je važno da unutar samog ranca mora da postoji više pregrada, ali ne previše. Dakle, unutrašnjost ranca treba da sadrži dve pregrade. To bi bilo idealno. Može da ima i jedan mali džep, kako bi tu mogle da se odlože neke sitnice. Rančevi za školu sa jednom pregradom nisu niti malo funkcionalni. Idealno bi bilo da rančevi za školu imaju dve pregrade, a ko je to moguće, dobro bi bilo i da imaju tri pregrade.

Zašto ranac ne treba da bude mnogo veliki?

Uvek možete kupiti optimalnu veličinu ranca za školu, koji nije premali, ali i koji nije mnogo veliki. Morate da mislite na zdravlje vašeg školarca, jer veliki račevi su obično i sami po sebi teški, a još kada dodate i knjige, to onda deluje kao teret, koji vremenom i te kako može da utiče na kičmu vašeg deteta. Interesantna je činjenica, koja je zaključena tokom jednog istraživanja, a odnosi se upravo na veličinu rančeva za školu. Naime, kada školarci nose velike rančeve za školu, bilo da su u pitanju rančevi za devojčice ili rančevi za dečake, onda školarci imaju tendenciju da pakuju više stvari u njih, čak i one koje im nisu potrebne. Tako da, imajte u vidu ovu činjenicu kada birate rančeve za školu za vašu decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *