Dosta sportistkinja se odlučuje za povećanje grudi


Život / петак, јул 27th, 2018

Više nam nije uopšte čudno kada vidimo neku poznatu sportistkinju sa implantima u usnama ili grudima. Jednostavno neki sportovi su takvi da zahtevaju dosta jakog i napornog treninga uključujući i grudne mišiće što kod žena može stvoriti ne tako lep estetski efekat. Upravo iz tog razloga sportistkinje se odlučuju na ugradnju implantata koji im neće smetati da nastave sa treninzima istim intezitetom. Samo što će sada biti mnogo zadovoljnije sobom i imati mnogo više samopouzdanja. Iako su sportistkinje, ne mogu ceo život provesti na terenu i u sportskoj odeći, ipak su i one kao i sve druge žene koje vole da obuku lepu dugu haljinu sa dekolteom koja će im stajati božanstveno.

Ako se odlučite da imate operaciju povećanja grudi, možda će vam trebati osnovni mamogram unapred. Takođe, vaš lekar može prilagoditi određene lekove pre operacije, pa tako na primer, morate znati da je važno izbeći aspirin ili druge lekove koji mogu povećati krvarenje pre procesa operacije kao i nešto nakon toga. Ako pušite, vaš hirurg će vas zamoliti da prestaneš sa pušenjem određeni vremenski period pre operacije. Često davan savet od strane lekara jeste i da pronađete nekoga ko će vas odvesti kući nakon operacije i ostatati kod vas u toku prve noći nakon intervencije povećanja grudi.

 

Postavljanje implantata u grudi

Povećanje grudi može se uraditi u hirurškom centru ili bolničkoj ambulanti i izvodi je estetski hirurg specijalozovovan za tu vrstu zahvata. Nakon operacije, verovatno ćete ići kući istog dana, retko, procedura operacija grudi zahteva boravak u bolnici. U odabranim slučajevima povećanje grudi se vrši u lokalnoj anesteziji tokom koje ste budni, a samo je područje dojke pod anestetikom. U većini slučajeva, povećanje grudi se vrši pod opštom anestezijom, u kojoj ćete spavati tokom operacije.

Tokom postupka

Kako bi ubacio implantat u dojke, vaš hirurg će napraviti jedan rez na jednom od tri mesta:
• U grebenu ispod vaše dojke (inframamarna)
• Pod rukom, odnosno pazuhom (aksilarni)
• Oko vaše bradavice (periareolar)

Posle incizije, hirurg će odvojiti vaše tkivo dojke iz mišića i vezivnog tkiva vašeg grudi. Ovo odvajanje, stvara džep ili iza ili ispred najudaljenijih mišića na grudnom zidu. Nakon toga, hirurg će ubaciti implant u ovaj džep i namestiti ga odnosno pozicionirati ga iza vaše bradavice.

Salatni implanti se ubacuju prazni, a potom se pune sterilnom slanom vodom kada su postavljeni na pravo mesto. Silikonski implanti su napunjeni silikonskim gelom i takvi se ubacuju.
Kada je implant na mestu, rez će biti zatvoren, obično šavovima i prevučen hirurškim trakama.

Posle procedure

Bol i otok su česta i verovatna prateća pojava nekoliko sedmica nakon operacije povećanja grudi. Svakako možete očekivati da će se vaši ožiljci postepeno smanjivati tokom vremena, mada je velika verovatnoća da neće potpuno nestati.
U period oporavka i dok se lečite, može pomoći da nosite kompresioni zavoj ili sportski grudnjak za dodatnu podršku i pozicioniranje implantata grudi. Vaš hirurg može takođe propisati lekove protiv bolova koji će vam pomoći u ovom periodu oporavka.

Važno je da pratite uputstva vašeg hirurga o povratku na redovne aktivnosti. Ako nemate fizički zahtevan posao, možda ćete moći da se vratite na posao u roku od nekoliko dana do dve nedelje. Izbegavajte naporne aktivnosti i fizičke vežbe kao i sve što može podići impuls ili krvni pritisak najmanje dve nedelje. Dok se lečite, zapamtite da će vaše grudi biti osetljive na fizičke kontakte ili pokretanje.
Ako je vaš hirurg koristio šavove koji se ne apsorbuju, moraćete da uklonite šavove na sledećem terminu kontrolnog pregleda.
Ako primetite toplinu i crvenilo u grudima ili imate groznicu, možda imati infekciju, stoga se obratite svom hirurgu što je pre moguće. Takođe kontaktirajte svog hirurga ako imate kratak dah ili bolove u grudima.

Rezultati

Dok očekujete ishod povećanja grudi, budite informisani o svim mogućim tegobama i rizicima kako biste u potpunosti ispratili promene u telu koje zahtevaju hitnu posetu lekaru. Povećanje grudi svakako menja veličinu ali i oblik vaših grudi. Operacija može čak poboljšati vašu telesnu sliku i samopouzdanje. Međutim, ako tražite savršenstvo, možda ćete biti razočarani.Takođe, zapamtite da će vaše grudi nastaviti da stare nakon povećanja. Povećanje telesne mase ili gubitak težine može da promeni način na koji izgledaju i vaše grudi. Ako budete nezadovoljni izgledom grudi, možda će vam biti potrebna revizija da biste ispravili ove probleme.

U najboljem slučaju očekujte savršen izgled kakav ste želeli, kao i usklađenu veličinu vaših grudi sa vašim telom. Negujte vaše nove grudi kako bi one ostale čvrste i prijatne na dodir tokom dugo vremena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *