Prednosti sportskih kupaćih kostima


Razno / понедељак, јун 17th, 2019

Pravo leto sam što nije, a to znači da ukoliko niste, vreme je da počnete da se pripremate. Neko je cele zime ozbiljno vežbao, neko kupovao stvari za leto, neko uplatio letovanje, neko maštao o moru, neko ostavio odmor i sada odbrojava dane.

Leto pozitivno utiče na većinu nas, punimo se energijom, koristimo najduže odmore i uživamo u sunčanim i lepim danima. Sastavni deo leta jesu i kupaći kostimi, bilo da idete negde na odmor na more, na planinu ili da jednostavno ostajete kod kuće. Sigurno je da ćete koristi kupaći kostim bar jednom. U svom ormaru trebalo bi da imate i jedan sportski kupaći kostim. Evo iz kojih razloga:

Napravljeni su od kvalitetnijih materijala

Za razliku od ostalih kupaćih kostima sportski kupaći kostimi su napravljeni od kvalitetnijih i izdrđljivijh materijala. Ti materijali prijaju vašoj koži i zato se u njima uglavnom osećamo bolje. Samim tim udobniji su, te nam je lakše da radimo bilo šta, da se šetamo u njima, plivamo ili ležimo. S ozbirom da su uglavnom elastičniji i bolje prijanjaju koži, sportski kupaći kostimi ne ostavljaju tragove na telu, odnosno ne stežu nigde kožu, ne lepe se za vaše telo i slično. Razni obični kupaći kostimi koje možemo naći u običnim radnjama često su napravljeni od nekvalitetnih materijla, sintetike ili pamuka, od čega se telo i više znoji u tim delovima gde je kupaći, a to može dovesti do raznih infekcija. Obično su sportski kupaći kostimi napravljeni od poliestera, spandeksa ili najlona.

Otporniji su na hlor i slanu vodu

Na to naravno utiče i gore spomenuti kvalitet. Na sportskim kupaćim kostimima neće se javljati bele fleke, koje mogu da nastanu od slane vode ili hlora. Takođe, kupaći neće izbledeti vremenom od svih materija koje se nalaze u vodi, posebno u bazenima. Sa druge strane obični kupaći kostimi vrlo često pod uticajem raznih hemikalija koje se koriste menjaju boju i zapravo menjau i izgled samim tim. To znači da ih u vašem gradu možete nositi na bazen svaki dan i da će oni ostati dobri i kada krenete put mora.

Ne rastežu se prilikom izlaska iz vode

Imali ste sigurno priliku da nekada nosite neki kupaći koji se rasteže kada izađete iz vode ili koji se prečesto pomera kada ste u njoj. Znate i sami koliko je to frustrirajuće, jer se svaki put obazirete na to kada izlazite iz vode i razmišljate da li je sve na svom mestu, odnosno da li se kupaći pomerio ili je ostao tamo gde treba. Sa sportkim kupaćim kostimima to nije slučaj. Dakle, čvrsto stoje na vama i kada ste u vodi i kada ste van nje. Sve drže, sve je na svom mestu, udobni su i vama onda samo preostaje da se potpuno prepustite trenutku i da uživate maksimalno u svakom sekundu provedenom na vašem predivnom letovanju.

Brže se suše

Još jedna prednost sportskih kupaćih kostima jeste ta što se brže suše kada izađete iz vode. To je nekome značajno, a nekome ne. Ukoliko vam je ova stavka bitna, jer ne volite da sedite u mokrom kupaćem kostimu dugo, onda je idealan kupaći kostim za vas zapravo sportski kupaći kostim. To je upravo zbog materijala, o kojem smo i pričali da ne upijaju vodu na način na koji je upijaju obični kupćai kostimi.

Možete ga nositi više sezona

Da, ovaj kupaći kostim možete nositi i više sezona, upravo zbog toga što se ne rasteže, što ne menja boju i što ostaje jedako udoban i godinama kasnije. Jasno je da su sportski kupaći kostimi malo skuplji, ali ako jednom investirate u jedan dobar model, to znači da će vam on trajati godinama. Naravno ako vi to želite, jer ima i onih koji svake godine kupuju drugi sportski kupaći kostim, jer obožavaju udobnost, ali isto tako obožavaju i da menjaju stvari, odnosno vole da svake godine nose nešto drugačije.

Izgledaju skuplje i kvalitetnije

Naravno da sportski kupaći kostimi izgledaju luskuznije, ali ne u smislu nekih detalja i slično. Kvalitet je vidljiv golim okom. Svi koji budu primetili vaš novi kupaći kostim, shvatiće da se radi o kvalitetu, jer se to jednostavno prepoznaje.

Idealni za sve koji vole aktivan odmor i sportove na vodi

Ukoliko volite da skačete, da ronite rekreativno, da se penjete na stene iznad mora, da idete u prave morske avanture, sportski kupaći kostimi su idealni. Dakle, ovde ne govorimo o profesionalcima, već govorimo o svim onim ljudima koji vole sebi da daju oduška kada su na moru i vole da istražuju. Tada po strani treba da ostavite manje brige, poput toga da vam se kupaći neće povlačiti kada skačete. Zato je sportski kupaći kostim idealan ako ste planirali da vaše letovanje bude maksimalno aktivno i da isprobavate razne sportove na vodi.

Odela za kupanje za avanturiste

A ukoliko ste pravi avanutirsta u odeljku gde se prodaju sportski kupaći kostimi, potražite i odelo za kupanje. Ta odela se koriste kada idete malo duže i dublje da ronite, kada tražite ježeve, kada idete u avanturu kroz neke kanjone i slično. Dakle, to nisu klasična ronilačka odela, više su u pitanju kupaći kostimi, koji su jednodeli i koji su napravljeni još od čvršćih materijala, kako bi vama bilo prijatno da prolazite kroz sve te avanture koje vas očekuju.

Prilagođeni onima koji žele ozbiljnije da se bave plivanjem

Sa druge strane, sportski kupaći kostimi dobri su za one koji planiraju da se ozbiljnije bave plivanjem, za sve one početnike. Jasno je da profesionalci imaju jako dobro opremu, međutim, početnici uglavnom kreću od običnijih kupaćih kostima. Ipak, ukoliko planirate da se u narednom periodu ili narednim godinama bavite plivanjem, onda vam svakako savetujemo da kupujete kupaće kostime koji su kvalitetniji.

Jednostavan i praktičan dizajn

Neko se odlučuju za sportske kupaće kostime isključivo zbog njihovog dizajna. Dakle dizajn sportskih kupaćih kostima je jednostavniji, oni su čak i jednobojni. Većina je bar takva, ali se naravno i nađu oni koji imaju više boja, ali je sve to izbalansirano da ne upada previše u oči. Naravno postoje i oni sportski kupaći kostimi koji više prelaze na stranu „fensi“ kupaćih kostima upravo zbog onih, koji cene udobnost, ali cene i lep, elegantan, prefinjen i pomalo drugačiji dizajn.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *