Bežične bubice su veoma korisne u raznim sportovima


Život / петак, август 17th, 2018

Verovatno vam se desilo milion puta da želite da slušate vašu omiljenu muziku tokom treninga, ali vam slušalice često ispadaju dok trčite. Danas je tehnologija dosta napredovala, tako da postoje bežične bubice koje se neće pomerati pri svakom vašem koraku.

Bežične bubice mogu da se koriste u različite svrhe, ali njihova osnovna namena jeste da se preko njih ostvari skrivena komunikacija , kao i da dobijete potrebne pouzdane informacije u pravom trenutku. Koriste ih sportske sudije, profesionalni vozači i ostali sportisti kojima je omogućena komunikacija sa svojim timom. Bežične bubice su danas veoma pristupačne na tržištu.Mnogi su mišljenja da bežičnu bubicu mogu kupiti u bilo kojoj radnji gde se kupuju i svi mogući uredjaji, ili iznajmiti od bilo kog ko se time bavi. Ali to i nije baš najbolje rešenje. Najbolje je kupovati u onim radnjama koje su specijalizovanje za to. Bežična bubica ima razne namene i može da se koristi u mnogim situacijama. Za razne poslovne sastanke i prezentacije, prilikom vožnje automobila, za polaganje ispita, kao i tajne operacije obezbedjenja koji žele da komunikacija ostane neprimetna zbog bezbednosnih razloga. U zavisnosti od toga u koje svrhe želite da koristite bežične bubice, postoje različiti modeli, od onih koji se vide do onih koje su totalno neprimetne. Evo nekoliko stavki na koje treba da obratite pažnju:

Dobar zvuk

Veoma važna komponenta kod bežične bubice jeste dobar zvuk. Pre nego što kupite ili iznajmite bubice obavezno je treba testirati i proveriti da li ima dobar zvuk. To znači da se bubica jasno i čisto čuje, da nema smetnji ili da krči. Zvuk koji se emituje preko bubice, zavisi i od toga kako je pozicionirate u ušnom kanalu. Veoma je važno da pozicija bubice bude pravilno nameštena, tako da zvuk koji izlazi iz bubice ne izlazi i van uha. Ukoliko bežična bubica nije pravilno nameštena, postoji mogućnost da se u vašoj okolini čuje šta vam neko diktira. Takodje treba obratiti pažnju i na zvuk koji treba doći do sagovornika sa “druge strane žice“. U situaciji kada se ne sme glasno govoriti, potrebno je da veoma tihim tonom kažemo informaciju sagovorniku sa druge strane. Takav zvuk mora biti razumljiv, da bi nas sagovornik jasno čuo. Iz tog razloga je veoma bitno da zvuk bude precizan i čist sa obe strane.

Udobnost

Bežične bubice su veoma male, i gotovo neprimetne, ali ukoliko se ne pozicioniraju dobro u vašem uhu mogu biti veoma neprijatne i napraviti vam problem. Ako se bubica duboko stavi u ušni kanal može doći do oštećenja bubne opne ili veoma teškog vađenja, ali i ako je stavite plitko ona će biti vidljiva i onda neće imati svoju pravu upotrebnu vrednost. Dakle, treba naći neku sredinu, ne sme se osećati nikakva neprijatnost ili bol. Bubica treba da vam bude udobna, da gotovo i zaboravite da je imate u uhu. Na taj način vi ćete se osećati i ponašati opuštenije, tako da ljudi oko vas neće primetiti da vi zapravo imate prikrivenu komunikaciju.

Izdržljivost baterije

Bežične bubice su veoma malih dimenzija, tako da su baterije za njih još manje. Iako su tako male, moraju da budu izdržljive i dugotrajne. Kako ne bi došli u situaciju kada vam je informacija preko potrebna, one prestale sa radom, onda treba obratiti pažnju kada je kupovina baterije u pitanju. Originalna baterija za bubicu, otprilike traje oko 8 sati. Medjutim, postoje i kopije baterija poznatih proizvođača, koje ne traju toliko dugo. Ne samo što je njihova dugotrajnost kraća, postoji mogućnost da je njihov zvuk loš i nestabilan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *