Nova godina – pravi trenutak da promenite svoj život nabolje


Život / петак, јул 6th, 2018

Nova godina, novi mesec, nova nedelja… Uvek nam je potrebno nešto novo da bismo napravili novi početak, da bismo doneli neku bitnu, veliku odluku. Ne znamo zašto je to tako, ali nekako postoji ono nešto u svakom ponedeljku, u svakom prvom u mesecu, nešto što nas asocira na novi početak i samim tim motiviše da i sami počnemo ispočetka.

Ako se pitate koji je najbolji trenutak da svoj život u potpunosti promenite, naravno nabolje, verujemo da i sami znate odgovor – Nova godina. Prvi januare, evo nas sa novogodišnjom odlukama! Ali pre svega prvo se treba dobro provesti tog 31. Decembra odnosno 1. Januara kako bi u novu godinu ušli raspoloženi i srećni, jer se veruje da kako započnemo Novu godinu tako ćemo je i završiti. Zato jednostavno pretražujte kafane i restorani u Beogradu Nova godina 2019 i pronađite mesto gde ćete dočekati Novu godinu i započeti planirane promene.

Budite zdravi

Neka Nova godina bude godina zdravlja. Mislite na svoje zdravlje, čuvajte ga i negujte. Ovo je jedna od onih odluka koja bi trebalo da se podrzumeva i sprovodi u delo uvek, a ne samo kada doček 2019. godine u pitanju jer – džaba sve kada nemate zdravlje, zar ne? Zato, hajde da se ove godine svim silama trudimo da se zaista hranimo zdravo i raznovrsno, da unosimo dovoljno vode i vitamina, da vežbamo makar par puta nedeljno, ali i da brinemo o svom mentalnom zdravlju koje se često zapostavlja.

Pokušajmo da izbegavamo stres, da se više smejemo i radujemo, da budemo okruženi pozitivnim i veselim ljudima u prijatnoj, opuštenoj atmosferi. Razmislite – sve što narušava vaš unutrašnji mir, sve što vam više ne prija i ugrožava vas – krajnje je vreme da leti napolje iz vašeg života!

Ispunite svoje želje

Setite se onog osećaja sreće i ispunjenosti kada uspete da ostvarite svoje želje i planove. Pa zar to nije najbolji osećaj ikad?! Upravo zato bi trebalo da nastojite da svakog dana ispunite sebi makar jednu želju, plan ili cilj, koliko god oni mali bili, čisto da biste uvek osećali tu sreću i zadovoljstvo. Ili, svakog dana radite na ostvarenju nekog višeg cilja za koji znate da vam je potrebno više vremena i truda, ali koji isto tako zaista želite da ostvarite. Ne odustajte od svojih želja i snova zato što je možda trenutno teško. Stalno gurajte napred i zapamtite da sreća uvek prati hrabre, ali i uporne!

Zaljubite se (možda baš za doček Nove godine!)

Ovde ne mislimo samo na zaljubljenost u partnera već mislimo na sve – zaljubite se u sebe, u svoj život, u ono što vas okružuje, u ono što jeste. Ne kažemo da po svaku cenu treba pristajati na nešto što nam ne odgovara, ali morate se pomiriti sa tim da neke stvari ne možete da menjate, da na neke stvari ne možete da utičete. I zato prihvatite svoj život takav kakav jeste, a kada god imate ili stvorite priliku za promenu – samo napred. Neka vam povod bude Nova godina, novi mesec, nova nedelja ili novi dan. Svaki trenutak je pravi za promene nabolje i učenje da volite (svoj) život.

Putujte

Nova godina ne bi bila Nova godina kada ne bismo doneli i neku odluku u vezi sa sitnim zadovoljstvima, zar ne? U to ime – hajde da ove godine putujemo kao nikada pre! Ali, pre nego što kažete kako nemate vi novca za to, setite se da je to samo izgovor! Setite se da postoje brojna putovanja sa popustima, setite se da možete da otputujete i samo na vikend u Srbiji što je daleko isplativije.

Hej, pa u putovanje se računa i odlazak do susednog grada, čisto da malo promenite okruženje! Zato, pokušajte da ove godine ne bacate novac na krpice i stvari koje vam nisu toliko potrebne i mudro uložite u lepe uspomene i putovanja. Verujte, vredeće mnogo više!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *