Krećete na intenzivne treninge? Evo šta treba da znate


Zanimljivo / петак, новембар 24th, 2017

Kada god odlučite da se posvetite sportskim aktivnostima, to znači da ste doneli pravu odluku. Kada želi brze rezultate, onda pojačavate treninge i regulišete ishranu, naravno u zavisnosti od toga šta želite da postignete. Teži treninzi su oni intenzivni, kardio treninzi, koji zahtevaju dodatni napor, ali i koji donose najbolje rezultate. Ako se pridržavate ovih treninga za vrlo kratko vreme možete da vidite i osetite promene.

Ipak, ako nikada do sada niste išli na intenzivne treninge onda treba da znate određene stvari pre nego što krenete.

Uradite sportski pregled

Vrlo važna stavka pre nego što krenete na kardio treninge, jeste da odete na sportski pregled. Doktor će vam uraditi pregled srca i celog tela i utvrdiće vašu fizičku spremnost. Ukoliko su svi rezultati dobri, onda definitivno možete da krenete na trening. Ovo je jedna vrsta potvrde, da vam se neće ništa loše dogoditi, jer nemate predispozicija za to.

Ipak, ovo je jedna dobra provera za sve one za koje se ispostavi da imaju neke određene probleme. Doktor će vam reći da li smete ili ne da upražnjavate kardio sportske aktivnosti, u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja. Ukoliko vam se ne preporučuje, onda ćete morati da odaberete drugi tip vežbe.

Pripremiti se fizički na jake treninge

Priprema je jako važna. Ako vam je već  od strane doktora dozvoljeno da trenirate, onda morate pravilno za to da se pripremite. Pre nego što krente redovno da odlazite na treninge, jedno mesec dana pre trenirajte lagano, trčite i pokušajte da se svakim danom sve više zamarate.

Ukoliko to ne uradite, kada odete na prvi trening nije baš sigurno da ćete uspeti da izdržite do samog kraja i da posle toga nećete imati katastrofalnu upalu. Tako da, malo pripreme, pred jake treninge vam sigurno neće škoditi.

Kupite adekvatnu opremu

Pod obavezno je da imate dobru sportsku opremu. Šta to znači? Na prvom mestu tu su patike. Bez dobrih i kvalitetnih patika ne možete ni pravilno da trenirate. Kako naći adekvatne patike? Tako što uđete u sportsku radnju i tražite da vam preporuče one patike koje se koriste za fintes, teretanu, kardio vežbe i slično. Bilo da su muške patike ili ženske patike, to ne pravi razliku. Sve moraju da ispune kriterijum da su udobne, stabilne, sa dobrim đonom i da omogućavaju protok vazduha. I vi sami možete pretraživati.

Na sajtovima sportskih oprema možete da na primer da tražite Nike patike za fitnes ili Adidas patike za fitnes i da onda u rezultatima da odaberete one koje vama najviše odgovaraju. Pored patika, treba imati i opremu koja dobro upija znoj, koja se ne lepi za vas, koja ne proizvodi čudne mirise u kombinaciji sa znojem i koja je rastegljiva.

Isplanirajte vreme

Intenzivni treninzi neće imati efekta ukoliko ih radite jednom nedeljno. Morate da isplanirate svoje vreme i da bar minimum četiri puta odlazite na takve vrste treninga. Samo u tom slučaju će biti rezultata.

Naravno da su nekada i meseci potrebni, ali samo se zapitajte koliko dugo niste trenirali. Uvek je najlakše nabaciti kilograme, ali dok se oni izgube, to je jedan teži proces. Zato, redovna poseta, dobri treneri, dobra oprema, dobre patike i vi ste već uspeli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *